Prin holul luminat doar de cele cateva lumanari m-am sfiit si eu sa trec. Nu puteam auzi nimic altceva in jurul meu decat sunetul pasilor mei pe podeaua de stejar ceruita si cum inima imi batea atat de puternic in piept incat m-am temut pentru moment ca nu cumva lacheul de langa mine sa creada ca mai am putin si mor. 

Si am ajuns. M-am oprit pentru cateva secunde nestiind ce sa fac . Sa indraznesc sa intru oare ? Nu … nu… mai bine as pleca ,dar e prea tarziu. Cele doua usi mari , albe cu cei doi mici heruvimi de aur incrustati in jurul manerelor au fost deschise si imediat sunetul muzicii si al vocilor din interior mi-au ajuns la urechi.

Sunt prezentat si mi se face semn sa intru. Atata lume adunata aici … Pasesc timid in sala luminata mai mult de opulenta aurului decat de candelabre si imediat mi se face loc sa pot sa ma asez la pian. Da , acum imi revin si eu in simtiri . Pentru asta am venit.

Mergand spre el , incerc sa trag cu coada ochilui prin sala . Si acolo , in dreapta mea esti tu.

Cat esti de frumoasa. Tu … singura faptura divina. Singurul inger ce merita pus pe zidurile fiecaror catedrale. 

Ma asez pe scaun si ma uit pe partitura din fata mea dar ochii mei refuza sa mai inteleaga semnele . Ma sperii insa ma uit din nou la tine si te vad cum zambesti , cum ochii tai negrii radiaza si cum incet inchizi din ei ca si cum mi-ai spune ” Sunt aici cu tine “.

Inima mea a incetat sa mai bata. Cine mai are nevoie de semne si note in seara asta cand tu esti aici cu mine ? Degetele mele se pogoara asupra clapelor si canta singure.

Iti canta tie. 

Iti canta parul negru in acorduri grave de inceput . Iar ele spun lumii cat de mult as vrea sa te mai tin langa mine si sa ti-l mangai si  sa simt din nou mirosul florilor de iasomie pe care ti le puneai atunci cand veneam la tine.

Iti canta ochii negrii in note linistite. Iar ele spun cat de mult as vrea sa ma mai uit inca odata in ei si sa ma pierd pe vecie. Sa fiu doar eu acolo unde Dumnezeu a pus perfectiunea.

Iti canta buzele in tonuri dulci. Iar ele spun cat de mult le doresc si cat de mult tanjesc dupa dulceata ,moliciunea si gustul lor .

Iti cant chipul de inger, iti cant trupul de zeita , iti cant faptura intreaga iar inima mea canta si ea.

Nu vreau sa mai vad nimic in jurul meu, refuz sa ma aud altceva. Cant neoprit, cu ardoare, cu patos. 

Insa oricat si orice as canta pentru tine e degeaba. Caci tu esti un inger iar eu … un biet om natang chinuit de demonii sufletului sau.

Si tot ce as vrea acum e doar sa te mai vad zambind din nou ca sa stiu ca si pentru mine exista un Paradis.

Post Your Thoughts