Problema managemenului si achizitiei domeniilor.ro revine in discutie la intervale mai mult sa mai putin regulate. Am putea intreba ce este atat de complicat si ce este de discutat cat timp domeniile se pot achizitiona fara probleme la costuri acceptabile (platesti o singura data vs. anual). Daca la suprafata problemele par sa nu existe, va pot asigura ca intrg procesul de alocare a domeniilor .ro este putred de la un capat la celalalt. Tehnologia anilor 90 (asta inseamna ani lumina fata de ceea ce se intampla acum in internet), in forma incipienta, este inca utilizata cu brio de o institutie care nu numai ca nu isi face treaba dar pune si piedici oricarei propuneri de dialog. Ati putea spune ca este un caz tipic al institutiilor din Romania, dar ICI, respectiv RNC sunt o veritabila frana in calea dezvoltarii intregii industrii IT&C dot.ro
Ascunsa sub o pseudo independenta, RNC-ul isi permite sa gestioneze domeniile .ro dupa bunul plac, fara sa tina cont de nimeni si nimic.
Colegii de la APTI, un ONG construit pentru a sustine si incuraja utilizarea tehnologiei in Romania, propun un plan de modernizare pe care il supun analizei publice.

Post Your Thoughts