Cu totii ne dorim o vacanta buna, mai ales atunci cand suntem acasa, in mijlocul iernii si vrem sa ne ascundem sub un nisip alb, pe o plaja calduroasa, inconjurata de palmieri, undeva unde sa ne aduca aminte de paradis.

Dar chiar si paradisul poate avea dezavantaje. Putem sa ne gasim un loc departe de internet si telefoane mobile, linistit si relaxant, dar tot trebuie sa gasim si locul ideal pentru mesele noastre. Daca ati calatorit in strainatate pana acum, e foarte posibil sa fi avut cel putin o experienta neplacuta, care sa fi condus la momente nefericite in baie sau, in cel mai rau caz, chiar in camera de urgenta. Puteti alege sa stati intr-un hotel si sa mergeti in conditii de siguranta. Dar daca ar exista un set magic de reguli ce v-ar putea ajuta sa luati deciziile corecte in 90% dintre situatiile in care sunteti implicat si v-ar conduce la experiente noi in lumea larga a aromelor si gusturilor. Cum ar fi daca ar exista un ghid pentru a alege cel mai bun bistro sau restaurant, chiar daca nu aveai nicio idee despre ele?

Ei bine, intotdeauna m-am ghidat dupa anumite reguli ce m-au ajutat sa aleg restaurantul ideal, din nou si din nou, cu o rata mare de succes si satisfactie! Sunt un iubitor de mancare, un acolit al aromelor exotice. Pe scort, imi place sa mananc si iubesc mancarea buna. Fiecare tara are mancare gustoasa. Unele mai mult decat altele. Trucul este acela de a gasi intotdeauna cel mai bun restaurant botez, de nunta sau de relaxatre,  loc pe care il poti frecventa si dupa evenimentul sau escapada respectiva.

Va prezint cateva criterii ce va vor ajuta sa alegeti restaurantul perfect

1. Mananca acolo unde se duc localnicii: o regula adevarata si testata! Intreaba pe cineva in care ai incredere, cineva care nu va primi un comision pentru recomandarea facuta. Altfel, doar plimba-te si verifica fiecare loc ce pare a fi frecventat de cat mai multi oameni.

2. Evita locatiile dedicate turistilor: multe restaurante sunt exclusiv dedicate turistilor. De cele mai multe ori, asta inseamna preturi mai mari si un meniu mai putin autentic si limitat. Uneori, calitatea nu este asa de buna, din cauza faptului ca acele restaurante se bazeaza pe faptul ca turistii nu au experienta mancarurilor lor si oricum vor parasi locul inainte sa apuce sa le ofere o reputatie proasta.

3. Urmareste atent meniul: analizeaza-l cu atentie inainte de a alege. Sunt preturile rezonabile sau exagerate pentru calitatea pe care o prezinta restaurantul? Sunt in engleza sau in cel putin doua limbi? Multe restaurante autentice sau standuri de mancare nu au un meniu in engleza, asta daca au un meniu.

4. Ofera atentie muncitorilor: sunt ocupati? Solicitati? Ii vezi lucrand impreuna ca o echipa, ca o masinarie bine unsa, sau doar stau pe un scaun in asteptarea clientului? Sunt politicosi sau prietenosi? Sunt imbracati bine, chiar daca nu poarta uniforma, sau sunt putin neingrijiti?

5. Urmareste alti clienti: se bucura de mancarea primita? Sunt serviti asa cum trebuie? Pare ca se bucura de experienta in care se afla, sau sunt doar nefericiti si se joaca cu mancarea?

6. Cum miroase locul? Simti arome puternice si placute curgand dinspre bucatarie? De obicei, asta e un semn bun!

7. Care e aspectul general al localului? Curat si ingrijit, dar nu steril? Cauta o atmosfera primitoare, mesele ar trebui sa arate exemplar, chiar si extrem de simplu. Chiar si cea mai simpla masa din lemn, fara a fi acoperita cu nicio fata de masa, poate fi curata si atragatoare.
Sper ca acest ghid sa va fie de folos in viitoarele experiente in care veti lua contact cu necesitatea de a alege un restaurant de calitate.

Post Your Thoughts