1. Investeste intr-un ceas. Programeaza-ti rutinele zilnice si saptamanale – veti fi surprinsi de cat dureaza totul.

2. Pentru fiecare sarcina, ganditi-va cu atentie si vizualizati cine o sa va ajute ajuta sau ce veti castiga, fiind la timp. Acest lucru poate contracara orice unitate de a se revolta impotriva constrangerilor sau asteptarilor sau de frica de a pierde in alt mod.

3. Setati alarme si mementouri si limitati distragerile. Incercati sa programati intalniri pentru a evita orele de varf. Rezervarea unor intalniri importante pentru ora 9 dimineata ar putea parea o idee buna, dar ar putea fi o reteta pentru dezastru daca ramaneti blocati in trafic. Planificati sa ajungeti mai devreme cu 10-15 minute si aduceti o carte sau un podcast pentru a profita la maximum de timpul bonus.

4. Nu mai strangeti „inca un lucru” inainte de aceasta intalnire. Si nu lasati mici sarcini pana in ultima clipa.

5. Nu ajunge prea devreme. Daca altii apar la timp pentru a va gasi la sfarsitul unei cani de cafea, riscati sa ii faceti sa se simta nelinistiti.

6. Pregatiti totul cu o zi inainte. Pregatiti micul dejun si pranzul, intindeti hainele si impachetati pungile. Ganditi-va cat timp va lua fiecare sarcina, impartind-o in pasi, astfel incat sa nu o subestimati.

7. Acordati prioritate somnului. Lipsa somnului suficient este una dintre cele mai frecvente cauze de intarziere. Dar obtinerea unui somn suficient este esentiala pentru a lucra productiv si eficient.

Post Your Thoughts